Dit project omvat de verbouwing van het dubbelhuis Kraanlei 43-45 als de uitbreiding van Hotel Harmony te Gent. Deze uitbreiding omvat 15 nieuwe hotelkamers, een grote vergaderzaal en een nieuwe ontbijtzone met keuken.

Het bestaande hotel bleef gedurende de hele periode van de werken geopend.

De voorgevel aan de Kraanlei wordt als een volledige bepleisterde en geschilderde lijstgevel op een arduinen plint behouden en hersteld. Alle ramen werden vernieuwd met een detaillering en een raamverdeling in overleg met Monumentenzorg.

Er werd gezocht om de oude elementen zoveel mogelijk te behouden. Zo werden plafonds en houten draagstructuren volledig hersteld.

De bestaande ontbijtruimte werd omgevormd tot lounge en bar en in de uitbreiding werd een nieuwe, grotere ontbijtruimte ingericht.

De oude houten trap blijft na overleg met Monumentenzorg behouden maar zal niet toegankelijk zijn. Omwille van de brandvoorschriften werd deze afgesloten met een glazen wand. Door te opteren voor een glazen wand, kan natuurlijk licht tot in de hal doordringen. Een nieuwe trapzaal conform de brandvoorschriften wordt tussen de te behouden roosteringen van de voor en achterbouw geplaatst.

Extra aandacht werd gegeven aan toegankelijkheid voor iedereen of ‘universal design’. Lage drempels, automatische deurknoppen, een lift, hellingen in plaats van trapjes,… dragen mee bij tot algemene toegankelijkheid. Er werd ook één kamer volledig rolstoeltoegankelijk ingericht.

Hotel Harmony behaalde ook het internationale eco-label voor toerisme en recreatie: de Groene Sleutel. Dit is het grootste en meest gerenommeerde internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Met het behalen van de Groene Sleutel engageert dit bedrijf zich om op een duurzame manier te werk te gaan. Er wordt zorgvuldig omgesprongen met water, energie en afval, met oog voor de sociale omstandigheden van personeel en gasten én dit zonder toe te geven op vlak van comfort.

www.hotel-harmony.be