Specifieke aandacht werd gegeven aan de fietsenberging, lichtinval in de woning en het energetische aspect.

De fietsenberging bevindt zich vooraan in de woning zonder dat de sociale relatie en controle met de straat vernietigd werd.
De oorspronkelijke zithoek werd opgesplitst in een fietsenberging/wasplaats en een keuken. De scheiding gebeurde door een lage wand waarbij je vanuit de keuken over de fietsenberging en wasplaats heen naar de straat kijkt. Door het vloerniveau van de keuken en de leefruimtes 1 trede hoger uit te voeren, zijn de fietsen niet zichtbaar vanuit de leefruimtes.

Om voldoende daglicht te bekomen in de middenzone met eetkamer werden 2 lichtstraten voorzien langs de achtergevel, één aan de buitenkant en één aan de binnenkant. Aan de buitenzijde werd deze geïntegreerd in de daktuin boven de aanbouw. Aan de binnenzijde werd de vloer van de badkamer gedeeltelijk voorzien van een beloopbare glasstrook.

Het slopen van de oude achterbouw heeft de relatie met de zuidgerichte tuin hersteld.
In de nieuwe achterbouw op het gelijkvloers is één grote leefruimte ingericht, hier valt veel licht binnen door de grote schuiframen. Op het plat dak van de achterbouw is bovendien een dakterras met groendak gerealiseerd.

Een energiebewuste aanpak met een condenserende gasketel met zonneboiler, fotovoltaïsche zonnepanelen, extra isolatie op de achtergevel van de hoofdbouw en de nieuwe uitbreiding achteraan deden het EPC zakken van 267 naar 140kWh/m².

In 2012 werd deze woning het winnend project van de wedstrijd “Fiets suite”, uitgeschreven door Mobiel 21, die zich inzet voor duurzame mobiliteit.