De vraag van de bouwheer was om deze vrijstaande woning langs de straatzijde uit te breiden en van een nieuwe uitstraling te voorzien. De woning tijdens de werken te kunnen blijven bewonen was een belangrijk aspect.

Op het gelijkvloers werd de bestaande garage vergroot en opgedeeld in garage en wasplaats. Via de nieuwe poort in de voorgevel heb je toegang tot de garage en een fietsenberging. Op de verdieping werd de bestaande ouderslaapkamer vergroot. Het bestaande hellende dak werd afgebroken en vervangen door een plat dak. Hierdoor ontstond meer ruimte, waardoor de bestaande badkamer opgedeeld kon worden in een afzonderlijke doucheruimte en een badkamer.

De bestaande woning, afgewerkt in wit geschilderd gevelmetselwerk en leien, kreeg een volledig nieuwe look. Het bestaande gevelmetselwerk werd gedeeltelijk behouden en opnieuw geschilderd. De leien van het bestaande dak werden vernieuwd, de leien komen terug op het nieuwe volume. Een verticale houten gevelbekleding en de houten bekleding op de poort, zorgen voor nieuwe accenten op de gevels.

Het betreft hier tevens een energetische verbouwing. Het bestaande hellend en plat dak werden bijkomend geïsoleerd door middel van o.a. een sarkingdaksysteem. De verwarming van de woning gebeurd d.m.v. een warmeluchtinstallatie en de warmwaterproductie wordt voorzien d.m.v. een warmtepomp (lucht-lucht).