Werkwijze

Ypsilon architecten is er voor u vanaf de haalbaarheidsstudie tot na de verhuis. Bij ons kan u rekenen op een uitgebreide service voor een grote diversiteit aan projecten. We bieden een totaalpakket aan waarbij we uw bouwzorgen overnemen. Dit gebeurt door een heel nauwgezette benadering van alle bouwaspecten en een uitvoerige kwaliteitscontrole. Onze werkwijze schept vertrouwen en resulteert in tevreden klanten en bouwpartners.

 

Bij de 7 fasen van een architectenopdracht biedt Ypsilon Architecten u de volgende service:

Verkenning - vrijblijvend
Tijdens een eerste contact luisteren we aandachtig naar uw wensen en lichten we onze service en werkwijze nader toe.
Omdat wij een volledige service aanbieden, nemen wij enkel projecten aan waar we later ook de controletaak op de werf mogen uitvoeren.
Deze taak behoort immers tot onze deontologische verplichtingen.
Voorstudie & minicontract
Er wordt een grondige voorstudie gemaakt waarbij onze service duidelijk omschreven staat in een minicontract.
• Uw wensen worden samengebracht in een bouwprogramma en afgetoetst aan het beschikbaar budget en de stedenbouwkundige voorschriften.
• We werken verschillende ideeën uit; zowel functioneel als architecturaal. Architectuur is voor ons vorm, licht en beleving en kan alle richtingen uitgaan.
• Op basis van die verschillende varianten komen we samen tot een definitief voorontwerp. Hiervoor maken we gebruik van een interactief 3D tekenprogramma en kan u zelf uw project verkennen in een virtuele wereld.
• Er wordt een gedetailleerde kostenraming gemaakt.
Bouwaanvraag & Architectencontract
Uw bouwplannen zijn intussen heel concreet geworden en u geeft groen licht voor een verdere samenwerking. Het architectencontract komt tot stand.
Het voorontwerp wordt uitgewerkt tot een definitief bouwaanvraagdossier.
Uitvoeringsdossier
Dit omvat het opmaken van uitvoeringstekeningen, het opstellen van een beschrijvende meetstaat en samenbrengen van de technische studies zoals stabiliteit, EPB en technieken, waarvoor we met vaste partners samenwerken.
We doen dit heel gedetailleerd zodat de aannemer over voldoende informatie zal beschikken voor het opmaken van een volledige en vergelijkbare offerte.
Aanbesteding
Wij helpen u bij de prijsaanvraag en kunnen u een lijst van geselecteerde uitvoerders bezorgen waarmee wij graag samenwerken. We staan ook open voor nieuwe aannemers of aannemers die u kent.
U kan bij ons kiezen voor een algemene aannemer of voor meerdere uitvoerders.
Wij maken voor u de offertevergelijking en adviseren u bij de toewijzing van de aannemer.
Uitvoering op de werf
Wij volgen de werf nauwgezet op en bieden de aannemer de nodige ondersteuning bij de uitvoering. Hij werd immers veel later betrokken bij het bouwproces en moet nu op korte tijd al uw verwachtingen begrijpen en inlossen.
Wij beperken ons niet louter en alleen tot de wettelijke controle maar we doen er ook alles aan om uitvoeringsproblemen te voorkomen.
Bij een gesplitste aanneming kunnen wij ook de bouwcoördinatie en de planning te verzorgen.
Alle rekeningen worden nagezien en vergeleken met de aannemingsovereenkomst.
Oplevering & Nazorg
Op het einde van de werken gebeurt samen met u de oplevering. We sluiten het project af met een uitgebreid postinterventiedossier en we ondersteunen de verslaggever voor de definitieve aangifte van de EPB. Onze opdracht stopt niet bij de oplevering, maar we voorzien nog voor geruime tijd een passende nazorg.

Team

Ypsilon Architecten is een team en ambieert een duurzame samenwerking tussen de leden, waarbij ieders inbreng een meerwaarde is in het geheel. We scholen onszelf permanent bij en streven naar een gelijke ervaringsopbouw van alle leden. Hierdoor verzekeren we een permanente dienstverlening binnen ieder project. Afhankelijk van het project wordt ons team uitgebreid met bouwpartners uit andere disciplines.

Jurgen Chys

Jurgen is geboren in Roeselare en is er opgegroeid in een winkel onder de kerktoren. In 1989 ging hij studeren in Gent en er nadien ook wonen. Sinds 2000 woont Jurgen in Nevele. Jurgen houdt ervan om ‘out of the box’ te denken en zo tot niet alledaagse ontwerpen te komen. Hij ziet het als een uitdaging om complexe opdrachten en de bijhorende regelgevingen uit te pluizen.

°1971
1987-1993 hogere graad schilderkunst, Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Roeselare
1989-1994 Master architectuur, Hoger Architectuur Instituut Sint-Lucas Gent
1994-1996 Stage bij Erik Van Biervliet en Edilbert Haentjens
1996-2007 medewerker bij Architectural Service en Architectenbureau Mik Thielemans
2002 opleiding werfleider bij KVIV
2005 opleiding Management van een Architecten Office, Sint-Lucas Gent
2006 registratie als EPB-verslaggever
2007 bestuurder Ypsilon Architecten
2009 Energiedeskundige type A (EPC)
2011-2014 opleidingen PHPP – passiefhuis platform
2019-2023 opleidingen OVED -plus

Jurgen Chys
Architect-zaakvoerder
Lien De Vuyst

Lien is geboren in Waregem, maar is na haar studies in Gent gebleven. Sinds 2019 woont ze in Destelbergen. Lien houdt van een persoonlijke aanpak en heeft oog voor detail. Liefst van al ontwerpt ze woningen volledig op maat van de klant. Ze vindt het een uitdaging om oude woningen nieuw leven in te blazen en een energetische upgrade te geven voor de toekomst.

°1986
2004-2009 Master Architectuur, Sint-Lucas Hogeschool Gent
2009-2010 Stage bij Atris Architectenbureau
2010-2022 Medewerker bij Ypsilon Architecten
2011 registratie als EPB-verslaggever
2018 opleiding Management van een Architecten Office, Sint-Lucas Gent
2021-2023 opleidingen OVED -plus
2022 bestuurder Ypsilon Architecten

Lien De Vuyst
Architect-zaakvoerder
Thais Guerra Bitarães

Thais groeide op in de stad Belo Horizonte, in Brazilië. Na haar studies, verhuisde ze naar Gent. Ze heeft een bijzondere interesse voor duurzaamheid en retrofitting van bestaande gebouwen.
Thais heeft bovendien oog voor detail, houdt ervan om zaken op orde te brengen en plannen tot in de puntjes uit te werken.

°1993
2013-2019 Bachelor Architectuur en Stedenbouw, UFMG - Brazilië
2015-2016 Uitwisselingsprogramma Architectuur, KU Leuven - Sint-Lucas Gent
2019-… Opleiding Nederlands
2022-… Medewerker bij Ypsilon Architecten
2023-… Opleiding bouwkunde

Thais Guerra Bitarães
Architect
Danyel Diniz

Danyel groeide op in Fortaleza, bij de noordoostkust van Brazilië. Sinds 2019 woont hij in België. Hij heeft een grote passie voor duurzaamheid en interieurdesign, tot in de kleinste details.
Daarnaast houdt hij ervan om na te denken hoe je, via architectuur en een doordacht interieurontwerp, de leefomstandigheden van mensen, soms met specifieke zorgbehoeften, kan verbeteren.

°1992
2010-2013 Studies Rechten
2013-2018 Bachelor Architectuur en Stedenbouw, UNIFOR - Brazilië
2014-2015 Uitwisselingsprogramma architectuur, QUT – Australië
2019-2021 Internationale Master architectuur, KU Leuven Sint-Lucas Gent
2020/2023 Opdrachten voor WHO
2021-… Opleiding Nederlands
2022-… Medewerker bij Ypsilon Architecten

Danyel Diniz
Architect

Waarden & visie

Vorm, licht en beleving zijn het uitgangspunt van het ontwerp. We ontwerpen op maat van de toekomstige gebruikers en hechten veel belang aan een duidelijke communicatie voor een realistisch verwachtingspatroon.

We trachten binnen de complexe regelgeving en energienormen haalbare en aangename architectuur te creëren, in functie van het beschikbare budget.

We zien het als een uitdaging om een antwoord te geven op de vraag van de klant, voor zowel grote als kleinere projecten.

 

 

Projecten
Zin in meer?
Contact
Hebt u vragen?